Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 27., szerda

Vénlány maradsz, ha sokat válogatsz

A herceg már megérkezett, csak kicsit rozsdás volt a sarkantyúja széle!

Várod a nagy Őt és észre sem veszed, hogy már megérkezett. De tovább is lovagolt, hiszen hiába volt a fehér paripa és a hercegi cím, kis rozsdát véltél felfedezni a sarkantyúján.
Hányan lovagoltak már el így őkirálykisasszonysága előtt? Azaz előtted! Bizonyára jó páran. Az egész királyságban nincs egy herceg, aki elnyerhetné kegyeidet!

Ha még mindig várod az igazit, azt jelenti, hogy szép lány vagy
De nyugi! Ha még mindig nem találtad meg a nagy Ő-t, az semmi mást nem jelent, csak azt, hogy szép lány vagy.:) Legalábbis egy tapasztalt és velem szemben elfogult férfiismerősöm szerint. Mert a szép lányok sokat válogatnak, míg a csúnyák hamar révbe érnek.
Hm, gondoltam, ebben lehet valami, hiszen a lófejű Juli is már régen férjhez ment, míg én még mindig csak keresem az igazit. Milyen megnyugtató is lehet azt gondolni, hogy igen, ez azért van, mert én szép vagyok, neki azonban muszáj volt hamar megállapodni, és elfogadni az első ajánlatot, amit kapott. Hiszen a férfiak vizuális típusok, így, ha akadt egy rövidlátó, aki nem vette észre mennyire csúnya is a Juli, akkor ezt a lehetőséget két kézzel kellett megragadnia, és el nem ereszteni a férfiút soha többet. Rövidlátó barátunk pedig, amikor feltette a szemüvegét, és meglátta aráját, úgy gondolta, hogy sebaj, legalább nem csapják le a kezéről mátkáját.

A csúnyák az idő múlásával egyre szebbek lesznek
Ugyanez az ismerősöm azt is kifejtette, hogy érdekes módon a Juli típusú nők az idő múltával nemesednek és pár év elteltével egész elfogadhatóvá válik a külsejük. Azaz lassan azonos szinten lesznek a szépekkel, hiszen azok pedig leamortizálódnak, mert nem kíméli őket az idő vasfoga.
Ezért jobban járnának a férfiismerősöm szerinti „szépek” is, ha nem gondolkodnának annyit, hanem választanának egyet a hercegek közül!

Ne a szemeddel, a szíveddel láss!
De ez valóban ennyire egyszerű? Elárulom, igen! Már ha nem kötsz bele minden apró hibába! Ugyanis, hol találsz olyan herceget, akinek a lova, a páncélja és ő is minden porcikájában tökéletes lenne? Ja, hogy neked már udvarolt ilyen? De szerencsére te tökéletes vagy, és sasszemed még az utolsó pillanatban észrevette, hogy a sarkantyúján azért akadt egy kis rozsdafolt? Tudod mit? Ha ez így történt, lehet, hogy rövidlátó barátunknak nagyobb szerencséje volt a tökéletlen szemével. Mert amíg te állandóan a hibákat sasolod, addig esélyed sem lesz, hogy a tökéletes szemeddel felismerd a valódi herceget. Ezért csak annyit mondok, ne a szemeddel, hanem a szíveddel láss! Ne a hibákat keresd, hanem az értékeket!

Ébresztő! A hiba benned van!

Amíg erre nem leszel képes, keresheted te a hercegedet! Ja, és még valami! A szépség szubjektív! Lehet, hogy a lófejű Juli szerint te pont azért nem mentél még férjhez, mert nem vagy elég tetszetős és kerek a képed. A valóság azonban az, hogy túl válogatós vagy! Szóval, ha a Julinak nincs is igaza, és nem a külsőddel van a gond, akkor is benned van a hiba! Szó szerint! 

A kép forrása: www.cseppek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése