Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 28., szerda

Debrecenben bárkivel összefuthatsz. A sztárok köztünk vannak. Ma Oszvald Marikával találkoztam.


A papír-írószer bolt pénztáránál a vevők hosszú sorban unottan várták mielőbbi kasszához kerülésüket, amikor a levegő hirtelen vibrálni kezdett körülöttük és a láthatatlan hullámok egyre nagyobb rezgésszámú kilengéseinek köszönhetően testüket különös bizsergés rázta fel egykedvű állapotából. A szokatlan érzés nem másnak, mint egy hétköznapinak tűnő, de apró termete ellenére is figyelmet felkeltő, fiatalosan lendületes, szőke hajú, idősebb, szatyros hölgynek volt köszönhető, aki "megkavarta" a levegőt, s amilyen sebesen jött, úgy is távozott. A szemek a jövő évi határidőnaplókra szegeződtek, mivel a pénztárosnőtől ezek iránt érdeklődött. Olyanra van szükségem, mely táskában is hordható, pontosította vásárlási igényeit. Nagy szüksége is lehet erre, hiszen egy olyan volumenű művésznek, mint ő, elmondása szerint is fölhajtás az élete, így nem árthat rendszerbe szedni és papírra vésni a premiereket, vendégszerepléseket és egyéb teendőket. 


Kép forrása: jegy.hu

Oszvald Marika

Már hatévesen Puccini áriáját énekelte Debrecenben, ahol iskoláit is kezdte 

Neve ma már szinte védjegye az elhivatott és alázatos színészi munkának, a kifogyhatatlan energiáknak, a szorgalomnak és sokoldalúságnak. Ki ne ismerné az Oszvald Marika-féle cigánykereket vagy a híres mutatványt tőle, amelyben játszi könnyedséggel kapta fel a nála két fejjel magasabb férfipartnereit. A játék az élete, hiszen már hatévesen Puccini Pillangókisasszonyának nagyáriáját énekelte, ha nem is a színpadon, de iskolája folyosóján. Hol máshol, mint Debrecenben, hiszen édesapja itt kezdte operaénekesként a pályáját. Tanulás és játék, ezek voltak szülei mottói számára az iskolás évei alatt, így a színészi játékkal majd csak később ismerkedett meg. 


Szomorúvá teszik napjaink érvényesülési formái  
A mozgékony kislány többféle sportot is kipróbált. A sztepp, a balett, a szertorna és az akrobatika éppúgy szerepelt a repertoárjában, mint a műugrás. Ma is az egészséges versenyszellemben hisz, s harcos típusnak vallja magát, de nem tud azonosulni a napjainkban szinte mindennapossá vált erőszakossággal, a másik eltaposásával, azaz az érvényesülés ezen formáival.

Véleménye szerint a szorgalom, a csoportmunka, a kollégák kedvében járás és a rendezői instrukciók elfogadása együtt hozhatják meg gyümölcsüket.

Ezt mi is tanúsíthatjuk, hiszen Oszvald Marika ma számos kitüntetést és címet mondhat magáénak: Kossuth-díjas színésznő, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ami azonban a legfontosabb, hogy övé a nézők végtelen szeretete. Kell ennél több?  

Mondanom sem kell, hogy a pénztárnál sorra kerülésem ellenére csapot-papot otthagyva rohantam a művésznő után, hogy közös kép készülhessen rólunk. S nem én voltam az egyetlen. Bár próbára sietett, a színésznő végtelen kedvességgel és türelemmel viselte, hogy a rajongók lencsevégre kapják. 

Oszvald Marikát Debrecenben legközelebb ifj. Johann Strauss A denevér című operettjében a Csokonai Színházban, a Csokonai Színház, a Budapesti Operettszínház és a az Operittissima közös produkciójában Ida, Adél nővére szerepében láthatjuk.
Bemutató: 2016. 10. 07. péntek 19.00


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése